Bezárás

Marhahúsos-kecskesajtos padlizsánhajó

Marhahúsos-kecskesajtos padlizsánhajó - Kép 1.

HOZZÁVALÓK:
2 db padlizsán
40 dkg darált marhahús
15 dkg kecskesajt
néhány levél bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál pirospaprika
bors

reszelt sajt

Előre beáztatom a római tálat.

A padlizsánt felezem, jól kivájom a közepét, amit össze is kockázok, a sajtot áttöröm villával.

Összekeverem a padlizsán kockákat és a sajtot a darált hússal, az összezúzott fokhagymával, a pirospaprikával, kevés sóval, sok borssal, végül vágott bazsalikommal ízesítem.

Olajjal vékonyan kenek egy tálat, ráteszem a húsos maszával megtöltött padlizsánokat, végül lefedem.

Hideg sütőbe tolva sütöm 1 órát, 200 fokon. Ezután a tetejét levéve reszelt sajtot szórok rá és néhány percre visszatolom a sütőbe.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.


Vissza a hírekhez