Bezárás

Tejszínes borjúpaprikás

Tejszínes borjúpaprikás - Kép 1.

HOZZÁVALÓK:
1,5 kg borjúcomb vagy hátszín
3 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír
őrölt pirospaprika

őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 teáskanál liszt
1 paprika
1 paradicsom
a tálaláshoz: tejföl

ELKÉSZÍTÉS:
A húst felkockázzuk. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a húst, vagyis ugyanúgy készítjük, mintha pörköltet főznénk, csak az őrölt pirospaprikát kétharmad fővésnél tesszük hozzá. Ekkor ízesítjük a köménnyel is.

Ha megpuhult a hús, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, és jól kiforraljuk.

Köretnek apróra szaggatott galuskát kínálunk.


Vissza a hírekhez