Bezárás

Érlelt marhahús

Érlelt marhahús - Kép 1.

A marhahús érlelésével  a célunk hogy, az állaga porhanyós legyen, az íze pedig intenzív és mély. Az érlelésnek két módja lehet száraz illetve nedves. A száraz érlelés során a húst függesztve megfelelő 1-3 fok hőmérsékletű, szabályozott (70-80 %) páratartalmú kamrákban tartjuk. Ez alatt az idő alatt a húsban olyan változások indulnak be, amelyek bizonyos fehérjéket lebontanak, illetve megváltoztatják a szerkezetüket, omlósabbá téve a marhát. A hús veszít nedvességtartalmából az érlelés közben, ami hozzájárul ízének mélyüléséhez s így jön létre a kiváló minőségű, azaz megfelelő szerkezetű, zamatos hús.

Előrendeléssel lehetőség van bármely húsrész száraz és nedves érlelésére is. 

További információ:


rendeles@marhahus.hu

 

Kérdése van, vagy megosztaná véleményét velünk ?

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ellenőrző kód

Vissza a termékekhez